Actona og Interstil sammenlægges

To af Danmarks store møbelvirksomheder, Actona Company A/S og Interstil A/S, sammenlægges og bliver dermed en af Europas største møbelleverandører med en samlet omsætning på over 1,7 mia. kroner.

De to virksomheder har i forvejen samme ejer, i form af Lars Larsen Group, som har været medejer af Interstil A/S siden 2004, mens Lars Larsen Group overtog aktiemajoriteten i Actona Company A/S i 2015.

”Interstil og Actona har hver for sig opbygget en stærk international markedsposition på møbler i moderne design. De to virksomheders sortiment komplementerer hinanden godt, og jeg er sikker på, at vi med sammenlægningen vil kunne tilbyde nogle endnu bedre løsninger for vore kunder i fremtiden”, siger administrerende direktør i Actona Company A/S Torben Skov Villadsen.

Store muligheder Torben Skov Villadsen fortsætter som administrerende direktør for det nye fælles selskab, der fortsætter under navnet Actona Company A/S, og ligeledes får hovedkontor på Actona Companys nuværende adresse i Tvis ved Holstebro.

De nuværende ansatte i Interstil og Actona får tilbudt job i det nye selskab, og Torben Skov Villadsen ser frem til samarbejdet. ”Jeg glæder mig til at komme til at arbejde sammen med de dygtige ledere og medarbejdere, som har været med til at udvikle Interstil. Jeg er sikker på, at de sammen med de ansatte i Actona, som jeg har arbejdet sammen med i mange år, kan sikre fortsat succes for virksomheden” siger Torben Skov Villadsen. Det gælder også samarbejdet med Interstils administrerende direktør, Henrik Althoehn Henriksen, der i forbindelse med sammenlægningen har valgt at udtræde af den daglige ledelse for at få tid til en række andre projekter. Actona Company vil dog fortsat kunne trække på hans viden og erfaring, idet han indtræder i Actona Companys bestyrelse.

Henrik Althoehn Henriksen er ligesom Torben Skov Villadsen meget tilfreds med sammenlægningen, der har det bedst mulige fundament i form af to virksomheder med meget spændende produkter.

”Efter nogle udfordrende år er Interstil nu inde i en meget positiv udvikling. Det er noget, som de ansatte i Interstil med god grund kan være stolte over, og jeg glæder mig til at bidrage til udviklingen af det nye fælles selskab,” siger Henrik Althoehn Henriksen.

Sammenlægningen af de to virksomheder træder endeligt i kraft den 1. september 2017.

Om Actona: Actona Company A/S er en af Nordeuropas største møbelvirksomheder og beskæftiger ca. 1.200 medarbejdere på verdensplan. Virksomheden har hovedkontor i Tvis, Holstebro og egne produktionssteder i Kina og Ukraine. Actona Company A/S leverer møbler til alle boligens rum til førende møbelkæder over hele verden. Virksomheden designer, producerer og leverer møbler i moderne design til kunder i over 80 lande.

Om Interstil: Interstil A/S fører et bredt program af kvalitetsmøbler, designet af egne og eksterne designere. Produktprogrammet afsættes til udvalgte key accounts over det meste af verden.  Interstil har hovedkontor i Horsens og datterselskaber og afdelinger i Sverige, Kina og Vietnam. Virksomheden beskæftiger ca. 170 medarbejdere Worldwide.

Om LARS LARSEN GROUP: Bag LARS LARSEN GROUP står stifter og ejer af JYSK, Lars Larsen. JYSK har et skandinavisk udgangspunkt: Den første butik åbnede i Danmark i 1979, og i dag er der over 2.507 butikker og 22.000 medarbejdere i 48 lande. I Tyskland og Østrig er navnet Dänisches Bettenlager – i resten af verden JYSK. LARS LARSEN GROUP ejer blandt andet også møbelkæderne Bolia.com, IDEmøbler og ILVA samt havemøbelproducenten Scancom. Den samlede omsætning i LARS LARSEN GROUP er på 27,3 milliarder kroner

For yderligere information kontakt:

Torben Skov Villadsen 20661540, E-mail: villadsen@actonacompany.com

Henrik Althoehn Henriksen 24863280, E-mail: hah@interstil.dk